Verkocht

Defender

90 5.7 V8 (300PK) Tomb Raider ** VERKOCHT ** Manual ** Original NL **

BACK
Model Defender
Type 90 5.7 V8 (300PK) Tomb Raider ** VERKOCHT ** Manual ** Original NL **
Fabriekskleur Bonatti Grey Metallic
Transmissie Hand
KM Stand 121 km
Datum deel 1 27-09-2001
Brandstof Diesel
Garantie -
Model Defender
Type 90 5.7 V8 (300PK) Tomb Raider ** VERKOCHT ** Manual ** Original NL **
Fabriekskleur Bonatti Grey Metallic
Transmissie Hand
KM Stand 121 km
Datum deel 1 27-09-2001
Brandstof Diesel
Garantie -
Outland Outstanding Land Rovers biedt aan:
Origineel Nederlands geleverde Land Rover Defender 90 Tomb Raider uitvoering. In 2001 vervulde ontdekkingsreiziger Lara Croft (gespeeld door Angelina Jolie) de hoofdrol in de film De Tomb Raider. Haar passende vervoersmiddel bij deze avontuurlijke rol was een speciaal ontwikkelde Defender 110 voorzien van een 3,5 liter V8 motor. Gespoten in de custom kleur Bonatti Grey Metallic en voorzien van diverse traanplaat beschermingsdelen, extra lampen, een rolbeugel en diverse aluminium accenten in het interieur. Het idee van de ontwikkelaars was een "Fantasie" Expeditie voertuig te bouwen en dat is gelukt! Met een zeer beperkt wereldwijd productie aantal van in totaal slechts 250 stuks (90 &110) is de Tomb Raider uitvoering inmiddels één van de meest gewilde collectors items.
Deze Defender 90 is nieuw geleverd door Land Rover dealer Jager in Purmerend in 2001 en was, net als alle andere Defender Tomb Raiders, af fabriek voorzien van een 2.5 TD5 diesel motor. De Defender is door de jaren heen met veel liefde onderhouden en had slechts 125.410 km gereden toen hij in 2020 in het bezit van de huidige eigenaar kwam. Omdat de Defender inmiddels 19 jaar oud was en er inmiddels op de carrosserie lichte corrosie plekken zichtbaar waren geworden heeft de eigenaar besloten de Defender volledig te restaureren. Hierbij zijn kosten nog moeite gespaard en is de Defender net zoals het exemplaar in de film voorzien van een handgeschakelde V8 benzine motor waarbij specifiek is gekozen voor een versie met "slechts" 300 pk om het pure karakter van de Defender te behouden. De technische aanpassingen zijn uitgevoerd door Land Rover Defender specialist Tophat Classics en omvatten onder andere

- Originele 2.5 TD5 motor demonteren.
- Originele versnellingsbak demonteren.
- Levering en montage van GM 5.7 V8 motor (300PK).
- Brandstofsysteem installeren.
- R380 versnellingsbak leveren & monteren.
- Injectiepakket leveren & monteren.
- Drive kit leveren & monteren.
- Brandstofpomp leveren & monteren.
- ECU & kabelboom leveren en monteren.
- Koeler pakket leveren & installeren.
- Uitlaatsysteem aanpassen.
- Aircosysteem leveren & monteren.
- Vering en ophanging aanpassen en vernieuwen.
- Remsysteem volledig vernieuwen.
- RDW keuren.
Buiten deze technische werkzaamheden is de Defender ook op bijna alle andere vlakken volledig vernieuwd, zo heeft hij een compleet nieuw chassis gekregen en is het volledige interieur, op het dashboard na, vervangen. De lijst met vervangen onderdelen is te lang om te benoemen maar we kunnen eigenlijk stellen dat er een compleet nieuwe Defender is gebouwd. Denk hierbij aan nieuwe deuren, nieuwe deurrubbers, nieuwe voorbumper, nieuwe cubbybox, nieuwe portierbekleding, nieuw tapijt, nieuw zonnedak en ga zo maar door. Bovendien zijn er een aantal modificaties doorgevoerd die we terugzien bij de laatste serie Defenders uit 2016 zoals de LED-koplampen en knipperlichten aan de voorzijde, versterkte portieren en portierrubbers, origineel privacy glas aan de achterzijde (vanaf de B-stijl) en is hij voorzien van een volledig in Alcantara uitgevoerde hemelbekleding. Tophat heeft verder nieuwe Recaro kuipstoelen en de klapstoelen (4x) achter geleverd welke voorzien zijn van prachtig Nappa leder gecombineerd met een middenbaan van alcantara. Verder hebben zij de geluidsinstallatie verzorgd welke wordt aangestuurd door een Alpine touchscreen scherm voorzien van Apple CarPlay.
De Defender is tot slot volledig opnieuw gespoten door JD Repair en alle exterieurdelen zoals de rolbeugel, de bullbar, de sidebars, de lamproosters en de traanplaatdelen zijn opnieuw gepoedercoat. Vanzelfsprekend is alles volledig gedocumenteerd en zijn alle facturen aanwezig. De verkoop gebeurt in consignatie.

Interesse?
We maken graag tijd voor je vrij. Hoewel we bijna altijd aanwezig zijn, kun je het beste een afspraak met ons maken. Stuur een mailtje naar Harold@Outland.nl of bel of app: [06 - 3117.3117]

Contact

Bent u geïnteresseerd in deze auto? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een bezichtiging en een proefrit.

Harold de Vries

Tel: +31 (0)6 3117 3117

Stuur mij een email

harold@outland.nl

Stuur bericht

Casper de Vreeze

Tel: +31 (0)6 5586 3337

Stuur mij een email

casper@outland.nl

Stuur bericht

 

Onze showroom adres: Oosteinderweg 335a, 1432AX Aalsmeer, The Netherlands, Telefoon +31 (0)297 30 30 50
Openingstijden: ma-vr 9:30 - 17:30 uur, zaterdag 10:00 - 16:00 uur, zondag gesloten

Casper de Vreeze Tel: +31 (0)6 5586 3337 casper@outland4x4.nl Om er voor te zorgen dat we altijd tijd voor u hebben werken wij graag op afspraak. Wij waarderen uw belletje, appje of mailtje.